Parteneri

 

Realizarea activitatilor proiectului implica colaborarea intre mai multe institutii din Europa si din Romania.

Astfel, recoltarea materialului biologic se va face in doua institutii din Franta: Serviciul de Chirurgie Toracica de la Spitalul Hôtel Dieu, din Paris, Serviciul de Chirurgie Toracica de Spitalul Europeean Georges Pompidou tot din Paris, precum si o institutie din Austria: Serviciul de Chirurgie Toracica si Transplant pulmonar de la AllgemeinesbKrankenhaus – Universitätskliniken, din Viena.

Materialul biologic recoltat, va fi conditionat si conservat in bancile de tumori ale acestor institutii de unde, va fi transportat la Spitalul Hôtel Dieu, din Paris pentru validare histologica si apoi la Institutul Clinic Fundeni, responsabil de analiza materialului genetic prin tehnici specifice de analiza genomica in cadrul Laboratorului de analiza genom al institutiei.

Datele brute rezultate din analiza genica primara vor fi exportate catre Institutul de Cercetare a Cancerului din Viena, Austria, pentru prelucrarea statistica si selectarea genelor relevante pentru obiectivele proiectului.

 

SPITALUL HOTEL DIEU

http://www.aphp.fr/index.php?module=hopital&action=hopitaux_detail&vue=hopital_detail&obj=20

 

SPITALUL EUROPEEAN GEORGES POMPIDOU

http://www.aphp.fr/index.php?module=hopital&action=hopitaux_detail&vue=hopital_detail&obj=36

 

ALLGEMEINES KRANKENHAUS-UNIVERSITATSKLINIKEN

http://www.akhwien.at/ , http://www.meduniwien.ac.at/homepage/

Reprezinta centrul medicine vieneze si austriece, cu aproximativ 100000 de internari anual si este totodata un important centru de cercetare, departamentul de cercetare ocupand un spatiu de 10000 mp si fiind dotat cu echipamente de varf in fiecare domeniu.In acest parc de cercetare se include si INSTITUTUL DE CERCETARE A CANCERULUI (http://www.meduniwien.ac.at/innere-med-1/krebsforschung/science/science.htm) , fondat in 1953 si dedicat elucidarii cauzelor, mecanismelor, caracteristicilor si cailor de diseminare a  cancerului prin stimularea dezvoltarii unor strategii de prevenire, diagnostic si tratament. Este un Institut universitar unic in Austria si reprezinta un centru national si international de referinta si competenta in cercetarea fundamentala in cancer. Recruteaza, sustine si pregateste cercetatori stiintifici cu o inalta calificare si colaboreaza cu diverse unitati de cercetare pentru studiul molecular, biochimic, genetic si celular al cancerului.